Het AI-on-Demand-platform heeft een update doorgevoerd dat de samenwerking tussen academische instellingen, bedrijven en Europese AI-projecten moet versterken.
Het Europese AI-on-Demand-platform (AIoD) heeft een vernieuwde versie gelanceerd met een verbeterde interface en uitgebreidere functionaliteiten. Onderzoekers krijgen nu toegang tot meer dan 500.000 AI-assets en kunnen efficiënter AI-tools ontwikkelen, testen en inzetten binnen uiteenlopende infrastructuren.
Europese AI-projecten
De update wil samenwerking tussen academische instellingen, bedrijven en Europese AI-projecten versterken. Het platform bevat diverse hulpmiddelen die elk stadium van AI-onderzoek ondersteunen. De Metadata Catalogue maakt het mogelijk om eenvoudig en uniform te zoeken in verschillende databronnen. MyLibrary laat gebruikers toe om hulpmiddelen te bewaren en te ordenen voor hergebruik of gedeeld gebruik.
RAIL biedt een werkomgeving waar onderzoekers gezamenlijk AI-experimenten kunnen creëren, delen en evalueren. Dat bevordert het verfijnen en standaardiseren van AI-modellen. AI Builder vereenvoudigt complexe AI-taken zoals documentopvraging en samenvattingen, zonder programmeerkennis.
Daarnaast kunnen gebruikers via Success Stories in contact komen met experten die praktijkervaring delen. RoboCompass ondersteunt ontwikkelaars in robotica door te helpen met niet-technische obstakels. Met de EU AI Ecosystem Mapping tool krijgen beleidsmakers en onderzoekers inzicht in belangrijke spelers binnen het Europese AI-landschap.
Centrale hub
Alle diensten zijn beschikbaar via een single sign-on systeem, wat de toegang tot het platform vergemakkelijkt. AI-on-Demand wordt beheerd door AI4Europe en maakt deel uit van het Horizon Europe-programma. Het platform wil bijdragen aan een transparante en betrouwbare toepassing van artificiële intelligentie in Europa.